Blacktown

Jelenlegi hely

A 2016-os év beszámolója a mellékelt dokumentumban olbasható.

 

2014. október 18-án tartottuk a Szent Erzsébet Otthon éves közgyűlését. Ennek beszámolója a csatolmányban olvasható.

 

A Szent Erzsébet Otthon és a Magyar Katolikus Közösség 2014. november 16-án, vasárnap tartja a hagyományos évi búcsút és vásárt. Az ünnepi megnyitó 9.30-kor lesz, majd 10.00 órakor ünnepi szentmisére kerül sor, melyre szeretettel várunk minden jó szándékú embert.

 

A Magyar Katolikus Közösség 2014. november 8-án tartandó gyűlésén a leendő vezetők bemutatása (a gyűlés 1.00 órakor a kezdődik a Szent Erzsébet Otthon kápolnájában).
A jelölteket részletesen bemutató dokumentum a hír címére kattintva érhető el.

 
P. Fazokas Adalbert OP

"Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog. Az, aki úgy él, hogy hisz bennem, nem hal meg örökre."
(Jn 11,25-26)

Fájdalommal, de a feltámadásba és az örök életbe vetett hittel tudatjuk a magyar közösség tagjaival, hogy P Fazokas Adalbert OP (Béla atya) szeptember 4-én, szentségekkel megerősítve, életének 95. évében visszaadta lelkét Teremtőjének. Az örök Pásztor legyen a jutalma mindazért, amit a lelkek üdvösségéért tett. Nyugodjon békében.

Gyászmiséje szeptember 9-én, kedden délben kezdődik a Szent Erzsébet Otthon templomában. A gyászmisét követően a Kemps Creek-i Katolikus temetőben helyezzük örök nyugalomra megfáradt testét. A temetést követően vendéglátás lesz a Délvidéki Magyarok Szövetségének székházában. Címe: Glendenning, Glendenning Road 31.

 

Dr. Tamás Kinga , a Magyarország Canberrai Nagykövetségének munkatársa, Sydney-i Konzul ünnepi beszéde. Elhangzott 2014. augusztus 17-én, Glendenningben, a Délvidéki Magyarok Szövetségének Székházában.

 

NSW-i Magyar Szövetség 2014 augusztus 17-én vasárnap du 2 órai kezdettel rendezi a Sydney-i Magyar Házban 1 Breust Pl, Punchbowl (bejárat Highclere Avenue) hagyományos Szent István ünnepélyét. Az alkalomra mindenkit szeretettel várnak!

Az ünnep részletes programja a csatolt meghívóban található.

 

2014. július 28-án, Főtisztelendő Taban Paride, Dél-Sudáni nyug. megyés püspök a Szent Erzsébet Otthonba látogatott és megáldotta a lakókat.

 

Július 27-én, vasárnap lesz Szondi Jenő atya aranymiséje 10.30-kor a Szent Erzsébet Otthon templomában (1964. Július 18-án szentelték pappá). Kérem, olvassuk el a róla szóló írást.

 

A katolikus ebédre, az azt követő kultúrális programra, valamint a szabályzatokról történő szavazásra való felhvívás itt olvasható.

 

Ma a Szent Erzsébet Öregek Otthonának a kápolnájában miséztem Sydneyiben. Sokan összegyűltünk, jó volt testvéri szeretetben Isten áldását kérni, a szülőföldjüktől 16.000 kilométerre élő testvéreimre! A mise után meglátogattuk az otthon csodaszép múzeumát. Isten áldását kérem a drága Lédeczi Dénes atyára, aki Magyarországról jött, hogy lelkipásztori szolgálatával ezt az élő közösséget Isten felé vezesse! Rá, de mindazokra, kik itt élnek, Isten áldását kérem!

Szeretettel, Csaba t.

 

2013. június 4-én tartottuk meg a Szent Erzsébet Otthonban a trianoni megemlékezést.

 

 

 

Zarándoklat rövid leírása

 

készítette: Drupler Informatikai Kft. Minden jog fenntartva.
grafikai tervezés: InnovArt